Αισθητική οδοντιατρική

ΛΕΥΚΑΝΣΗ
Η λεύκανση είναι μια ανώδυνη και ακίνδυνη μέθοδος επαναφοράς των δοντιών στο φυσικό λευκό τους χρώμα.

 • μπορεί να πραγματοποιηθεί στο ιατρείο με τη μέθοδο BEYOND και το διοδικό laser
 • στο σπιίτι με νάρθηκες λεύκανσης και ειδικό τζελ
 • ΣΥΝΔΙΑΣΤΙΚΑ: η οποία έχει και το καλύτερο αποτέλεσμα

Μετά την επίτευξη του επιθυμητού χρώματος, συστήνεται μία συνεδρία συντήρησης (το χρόνο για τους μη καπνιστές και στο 6μηνο για τους καπνιστές)
 
ΕΜΦΡΑΞΕΙΣ ΡΗΤΙΝΗΣ
Παλαιά, μεταλλικά, φθαρμένα σφραγίσματα μπορούν ν' αντικατασταθούν σε μία συνεδρία με νέα σφραγίσματα ρητίνης στο χρώμα του δοντιού.
Είναι υγιεινά (λόγω απουσίας του υδραργύρου) και αόρατα.
 
ΕΝΘΕΤΑ - ΕΠΕΝΘΕΤΑ
Όταν η απώλεια οδοντικών ουσιών είναι μεγάλη η ενδεικνυώμενη λύση είναι η τοποθέτηση εμφράξεων από πορσελάνη.
Η αντοχή τους καθώς και η χρωματική τους σταθερότητα είναι μεγαλύτερη από τα εφάμιλλα σφραγίσματα ρητίνης, το κόστος τους όμως είναι αυξημένο.
 
ΚΕΡΑΜΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ e-max
Με τις όψεις πορσελάνης e-max μπορούν να διορθωθούν οι ατέλειες των δοντιών που οφείλονται σε διαστήματα, δυσχρωμίες, κακή διάταξη, πολλά σφραγίσματα, λάθος μέγεθος και γενικά προβλήματα που επηρεάζουν την εμφάνιση του χαμόγελου. Χρησιμοποιώντας όψεις πορσελάνης e-max μπορούμε να ανασχεδιάσουμε το χαμόγελο του ασθενούς μας και ακολουθώντας τις αρχές του smile design να του προσφέρουμε ένα όμορφο χαμόγελο παρεμβαίνοντας μόνο στις πρόσθιες επιφάνειες των δοντιών και τροχίζοντάς τα ελάχιστα! Οι όψεις πορσελάνης θεωρούνται ελάχιστα επεμβατική θεραπεία διότι το τρόχισμα των δοντιών πρέπει να είναι πολύ συντηρητικό. Για την απόκτησή τους απαιτούνται 2 - 3 επισκέψεις στο διάστημα πολύ λίγων ημερών!
Δεν επηρεάζονται από χρωστικές έχουν πολύ μεγάλη αντοχή και δεν χρειάζονται ειδική συντήρηση οπως οι αντιστοιχίες όψεις ρητίνης!!!!
 
BONDING
(ορθοδοντική χωρίς σιδεράκια)
 
Με το bonding τοποθετούμε λεπτούς φλοιούς ρητίνης στην πρόσθια πλευρά των δοντιών με σκοπό να επέμβουμε στο χρώμα, το μέγεθος, το σχήμα και στην θέση τους.
Επομένως με το Bonding μπορούμε να διορθώσουμε:

 • στραβοδοντίες
 • αεροδοντίες
 • μεγάλα ή μικρά δόντια
 • σκούρο χρώμα
 • δυσχρωματικές κηλίδες
 • κατάγματα μύλης

Έτσι εύκολα, γρήγορα, οικονομικά και με ελάχιστη απώλεια οδοντικής ουσίας μπορούμε να αποκτήσουμε το χαμόγελο που επιθυμούμε.
Σε όποιες περιπτώσεις ενδείκνυται το bonding μπορεί να συνδιαστεί με ουλοπλαστική ή οστεοπλαστική.
 
ΟΔΟΝΤΙΚΟ LIFTING
καθώς τα χρόνια περνούν τα δόντια μας αποκτούν σκουρότεροτερο χρώμα φθείρονται, αλλάζουν θέση ή χάνονται.
Οι μύες του στόματογναθικού συστήματος ατονούν και ο όγκος των ιστών μειώνεται.
Το αποτέλεσμα είναι ένα "γερασμένο χαμόγελο" ,το οποίο πολλές φορές εκτός από τα λειτουργικά προβλήματα δημιουργεί και πολλά ψυχολογικά.
Το οδοντικό lifting είναι ο συνδυασμός διαφορετικών μεθόδων (bonding -κεραμικές όψεις- ουλο-οστεοπλαστική, ουλομοσχευμάτων), τα οποία έχουν ως στόχο "να γυρίσουν το χρόνο πίσω".
Το χαμόγελο λάμπει, είναι άρτιο,γοητευτικό, νεανικό όπως το ονειρεύεται ο κάθε ασθενής γεμίζοντάς τον αυτοπεποίθηση και σιγουριά.
 
ΟΥΛΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
Πραγματοποιείται σε μία συνεδρία με τοπικό αναισθητικό. Είναι μια απλή χειρουργική επέμβαση στο περιοδόντιο.
Οι ενδείξεις είναι οι εξής:

 • ουλικό χαμόγελο
 • ασυμμετρίες ούλων
 • τοποθέτηση ακίνητης προσθετικής εργασίας όταν οι συνθήκες το απαιτούν
 • φλεγμαίνονται υπερπλαστικά ούλα                                                              

Ανάλογα την περίπτωση μπορεί να πραγματοποιηθεί με νυστέρι ή με διοδικό LASER. Τμήματα ουλικού ιστού επίσης μπορούν να αποκοπούν, να μεταφερθούν και να συραφούν σε σημεία όπου υπάρχει ανάγκη, για παράδειγμα έντονες ουλικές υφιζήσεις.
 
ΟΣΤΕΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
Είναι απλή, ανώδυνη και πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία προκειμένου να μην διαταραχθεί το βιολογικό εύρος μετά την ουλοπλαστική ή για να διορθώσει εξοστόσεις ή οστικα ελλέιμματα (αναγκαία η χρήση μοσχεύματος).
 
ΣΤΕΦΑΝΕΣ
Όταν η καταστροφή της οδοντικής ουσίας είναι μεγάλη ή όταν έχουμε ένα κατεστραμένο οπίσθιο δόντι, η τέλεια αποκατάσταση του δοντιού πραγματοποιείται με στεφάνη. Στεφάνη είναι ένα κάλυμμα το οποίο τοποθετείται στο τροχισμένο δόντι και του αποκαθιστά πλήρως το σχήμα, το χρώμα και τη θέση.
Η στεφάνη μπορεί να είναι:

 • ολοκεραμική (τέλεια αισθητική)
 • ζιρκονίου (αισθητική και αντοχή)
 • μεταλλοκεραμική (αντοχή, χαμηλό κόστος)